Voorzetscreens

 
 
Koelte tijdens warme dagen

Heb je bij het bouwen van je woning de temperaturen van een hete zomer onderschat? Geen probleem! Bij Wilms kun je steeds terecht voor voorzetscreens
zonder dat hier veel kap- en breekwerk voor nodig is. Op deze manier kan je oververhitting van je woning voorkomen.

Afwerking op maat

Voorzetscreens kunnen op twee verschillende manieren geplaatst worden aan de buitenkant van de woning. Bij de eerste optie wordt de kast op de gevel boven het raam geplaatst, beter gekend als een montage ‘op de dag’. Het alternatief is het rolluik in de dagopening tegen het raamprofiel plaatsen of een montage ‘in de dag’. Let wel dat het zicht naar buiten miniem wordt verhinderd bij een plaatsing in de dagopening.

Deze plaatsing wordt echter vaak gekozen omdat de screenkasten zo discreet zijn waardoor het niet eens opvalt dat ze er hangen. De kasten van onze voorzetscreens zijn de kleinste op de markt. Hierdoor wordt er geen afbreuk gedaan aan het zicht van de woning. Afhankelijk van de grootte van het raam kan de kast gelijk met de gevel worden geplaatst.

Onze kasten zijn beschikbaar in drie maten: 85, 95 en 120 mm. De kastmaat wordt bepaald volgens de hoogte en breedte van de glaspartij. Daarnaast heb je de keuze tussen een rechte, afgeschuinde en ronde kast. Je kunt de screenkast uitzoeken die het best bij de stijl van jouw woning past. Enkel bij de allergrootste screens ben je beperkt tot de afgeschuinde kast. De afwerkingsmogelijkheden zijn in alle gevallen eindeloos. De kast, geleiders en onderlat worden gelakt in onze 'groene' lakkerij in een kleur naar keuze.

Bovendien zijn onze voorzetscreens beschikbaar met een zonnesensor. Wanneer de zon hard schijnt, gaan je screens automatisch naar beneden. Op die manier zorg je voor een optimaal binnenklimaat. Heb je geen elektriciteitsvoorziening? Gelukkig hebben we een type voorzetscreen die functioneert op zonne-energie. Het zonnepaneel wordt in dit geval op de voorkant van de screenkast bevestigd. Onze monteurs hoeven hierdoor niet bij jou binnen te zijn, geen last van kabels in huis en energiebesparend.

Voor duurzaam wooncomfort en een lagere energiefactuur

Screens zijn niet meer weg te denken bij een hedendaagse woning. De voordelen zijn enorm. Op thermisch vlak realiseer je meteen een besparing op je energiefactuur, je houdt in de zomer de warmte buiten en in de winter de warmte binnen. Je privacy gaat erop vooruit en je veiligheid ook. Meer en meer particulieren kiezen bovendien voor een hybride benadering. Zonwerende screens in de leefruimtes en voorzetrolluiken op de slaapkamers voor het verduisterende effect en een verkwikkende nachtrust. De ideale combinatie. Lees hier meer over energie besparen dankzij je Wilms zonwering.


Réalisations

Screens

Maatwerk

Personaliseer uw huis met maatwerk. Wij denken met u mee. Kunt u persoonlijk advies gebruiken?

Vraag voor informatie